Közvetítéskor a szavazási eredmény név szerint is megjeleníthető.

Ismerős az a jelenet amikor egy kamera a multimédiás kijelző felé fordul, majd a fókuszálás első másodpereiben élettelen, homályos képet kapunk?

Sok múlhat az operatőr ügyességén és kamera gyorsaságán, de a gyors fókuszálás sosem egyszerű. Hasonló problémát okozhat, ha pld. a napfénytől becsillan ugyanez a kijelző. Az ilyen képeket a legdrágább kamerákkal sem lehet jól közvetíteni.

HD robotkamerás MikroKam rendszerünk legújabb szoftverfejlesztése a fenti problémákra biztosít elegáns megoldást.  A szoftver a MikroVoks szavazórendszertől kapott jel segítségével a név szerinti szavazás eredményét automatikusan beilleszti az élő közvetítések, ill. a felvételek kameraképébe.

Az így megjelenített kép megegyezik a teremben lévő multimédiás megjelenítő képével és minden néző tiszta és élés képet kap a szavazás részletes eredményéről.

 

Tekintse meg, hogyan működik ez a XV. kerületben!

 

A megoldás segítségével megszüntethetők azok a felesleges kameramozgások, melyek korábban a multimédiás megjelenőre irányultak. Kiiktathatók a megjelenítést és az olvashatóságot zavaró környezeti tényezők, így pld. a fényviszonyok, a betekintési szög, vagy a rálátás nehézségei.

Többet szeretnék tudni a MikroKam rendszerről!

Közvetítsen MikroKam HD rendszerrel!

Működési elv:

Az ülésteremben 3 vagy 4 robotkamera kerül elhelyezésre, melyek a rendszer beállítását követően folyamatosan figyelik a képviselők hozzászólásait, majd az így keletkező videó anyagot továbbítják egy központi vezérlő számítógépre. Ennek a központi PC-nek a feladata, a robotkamerákról érkező képi anyagok összekeverése, archiválása, illetve -szükség esetén- továbbítása.

Nincs kameraláz, természetes a viselkedés

A rendszer robotkamerái minden zavaró momentum nélkül, a háttérben végzik a munkát. Egy delegált szakember indítja el az elő közvetítés folyamatát, rajta kívül a normál működés során nincsen más beavatkozó személy. A folyamatok nemcsak teljes körűen automatizáltak, hanem a városi TV-k számára is “broadcast minőségű” kimenet biztosítható.

Közvetlen a MikroVoks kapcsolat

A kamerák a MikroVoks szavazatszámláló és konferencia rendszer által vezérelve, automatikusan működnek. Oda fordulnak aki  éppen hozzászól. Természetesen lehetőség van a közvetítés folyamatán minden fázisban a manuális beavatkozásra is.

Médiaszerver szolgáltatások

Az Önkormányzati TV médiaszerverről a lakosság és az érdeklődők földrajzi helytől függetlenül tudják követni a döntéshozatal folyamatát. A testület tagjai szempontjából semmilyen változással nem jár, a már megszokott módon végezhetik munkájukat.

Intelligens kamerapozíciók

A kamerapozíciókat a képviselői helyekhez lehet rendelni. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy amikor a hozzászóló bekapcsolja a mikrofonját, a felprogramozott kamerák az előre beállított pozíciókba beállnak. Egyszerre több kamerát is programozhatunk ugyanarra a pontra. A kezelői felület térkép nézetében a kamerapozíciók programozása és a kézi kameraállítások könnyen elvégezhetők.

Automatikus feliratozás

Amikor a MikroVoks rendszerrel együtt működik a MikroKam, akkor a feliratozás is automatikusan megoldott. Ezen kívül önállóan, vagy saját adatbázisból is feliratozható a közvetítés. Mindkét esetben lehetősége van a kezelőnek az azonnali beavatkozásra, módosításra.

Többet szeretnék tudni a MikroKam rendszerről!

Szólj hozzá!